Home VVRLJ Missies Canon Regiment Limburgse Jagers geactiveert tijdens Phaff dag

PostHeaderIcon Canon Regiment Limburgse Jagers geactiveert tijdens Phaff dag

AddThis Social Bookmark Button

Vandaag  vrijdag 19 november is in Weert op de van Horne kazerne tijdens de jaarlijkse Regimentsdag , de Phaffdag, de CANON over ons Regiment gepresenteerd.
Deze CANON is een initiatief van onze oud Regimentsoudste Luitenant generaal Huysman.

Hij meende dat om de nieuwe leden van ons Regiment snel en met de huidige digitale middelen te informeren over de achtergronden van het zijn van Limburgse Jager.
De generaal vroeg daarvoor de medewerking van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.  Die zagen hierin een pilot project te starten.  Twee medewerkers  de heren dr. Ben Schoenmaker en drs  Sven Maaskant hebben zich gebogen over alle mogelijke informatie van archieven en van onze Historische Verzameling en zijn tot de huidige eerste versie van de  CANON  van het Regiment Limburgse Jagers gekomen.  Deze zal tzt worden aangevuld met extra beelden, films en geluidsfragmenten.

De Commandant Landstrijdkrachten  Luitenant- generaal Bertholee  gaf  in aanwezigheid van  ca 300 genodigden, donateurs en actief dienende Limburgse jagers , ons de eer de CANON te activeren en ter beschikking te stellen van alle geinteresserden.  Zie de link naar de CANON
http://www.defensie.nl/nimh/geschiedenis/canons/regiment_limburgse_jagers

Wij danken de medwerkers van  het Instituut voor Militaire Historie voor hun grote inspanningen om deze primeur voor de Krijgsmacht te hebben samengesteld en zo een ieder in staat te stellen hiervan kennis te kunnen nemen.


N.C.S. Vroom  voorzitter Stichting RLJ