Home VVRLJ Missies Transfer of Authority Uruzgan 28-07-2010

PostHeaderIcon Transfer of Authority Uruzgan 28-07-2010

AddThis Social Bookmark Button

Beste vrienden van het Regiment,

 

Afgelopen week heeft de 42 (NLD) BG Limburgse Jagers haar laatste patrouille in Uruzgan gelopen. De leiding en uitvoering lag in handen van een peloton van de "Ccie", u weet wel onze goede en zeer gewaardeerde collega's van 13 Infanteriebataljon Regiment Stoottroepen Prins Bernhard. Een patrouille die door haar bijzondere karakter het NOS-journaal heeft gehaald. Ik wil u een aantal foto's niet onthouden.

 

 

Volgens het journaal is dit de week van "de laatste keer" en dat is het ook. Het is en blijft een vreemd gevoel om afscheid te nemen van een land en haar mensen waar zoveel is gebeurd, waar Nederlands bloed is vergoten maar waar ook heel veel is bereikt.

Het is ook de laatste keer dat er een Transfer of Authority heeft plaatsgevonden. De 28e was het zover, TOA tussen 42 (NLD) BG Limburgse Jagers en 1/2 SCR oftewel het eerste Squadron van het tweede Stryker Cavalry Regiment. Een Regiment dat trouwens is gelegerd in het Duitse Vielseck bij het ons welbekende Grafenwoehr en Hohenfels.

Na een drukke en intensieve HOTO is het nu op aan hen.
Voor 42 (NLD) BG LJ rest niets dan terugkijken op een periode die de geschiedenis ingaat.

Op dit moment levert BLJ nog een Quick Reaction Force tot en met de TOA van de TF-U op 01 augustus. We zijn er dus nog niet, maar het schiet wel erg op.

Het merendeel van het Bataljon is inmiddels uitgeroteerd en is of al terug in NLD of is bezig met de terugreis.

Ik zal hierna nog 1x als Com 42 (NLD) Battle Group Limburgse Jagers op het net komen, namelijk om verslag te doen van de TOA van de Task Force Uruzgan aan het nieuwe Combined Team Uruzgan.

 

Limburgse Jagersgroet,

Huub Klein Schaarsberg
Com 42 (NLD) BG Limburgse Jagers

 

Team website: De teksten van de toespraken kunt u bekijken in PDF formaat door hier en hier te klikken.