Home SRLJ Reunies

Reunies

AddThis Social Bookmark Button

66e Diner de Corps voor officieren

AddThis Social Bookmark Button

dinercorps1

Op vrijdag 25 januari 2019 zal het 66e Diner de Corps voor officieren worden georganiseerd. Plaats van handeling zal zijn in Steijl (Limburg), aanvang 17:00 u.

 

U krijgt hiervoor een uitnodiging. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen in januari, stuurt u dan een email naar info@limburgsejagers.nl

Uw email zal dan worden doorgestuurd naar SRLJ en bataljon.

 

Meer informatie binnenkort op deze website.

 

Reunie AMX periode

AddThis Social Bookmark Button

amx-reunie-1

Op donderdag 20 september 2018 kwamen 110 oud BLJers uit de periode 1963-1978, de AMX periode, tezamen in de Legerplaats Oirschot. Zij, van diverse lichtingen, ontmoeten elkaar en vernamen van de huidige commandant 42 BLJ wat het bataljon nu doet, de voorzitter van de Stichting RLJ gaf een korte terugblik hoe
 

AMX laadperron

AddThis Social Bookmark Button

amx-trein-1

Op de AMX reunie afgelopen 20 september kwam onze modelbouwer Piet Versteeg met een nieuw creatie, het laadplatform voor de AMX'n met Locomotief en personenwagon waar velen in de jaren 1963-1978 herinneringen aan zullen hebben. Prachtig om dit bijna waarheidsgetrouwe diorama te zien. Nu voor iedereen in de foto's die Piet aanleverde. Meer foto's kunt u zien op de facebook pagina van het Regiment Limburgse Jagers.

 

 

amx-trein-2

amx-trein-3

 

 

REUNIE AMX 42 BLJ periode 1963-1978

AddThis Social Bookmark Button

UPDATE: de reünie heeft inmiddels plaatsgevonden en foto's zijn te zien in ons fotoalbum!

 

De Stichting RLJ heeft gemeend nu het 55 jaar geleden is dat het bataljon in september 1963 naar Seedorf is verhuisd en zij de beschikking kreeg over het eerste pantservoertuig, de AMX, en 40 jaar geleden, dat we dat Franse voertuig mochten inruilen tegen de Amerikaanse YPR, allen uit die periode uit te nodigen voor een samenkomst.

 

48STE REÜNIE 425 BI (6-6 RI) 2016

AddThis Social Bookmark Button

425-5

21 oktober 2016 kwamen de mannen van 425 BI in Oirschot voor een reünie van hun Bataljon bijeen. Naast de mannen ook een aantal weduwes en begeleiders.

 

 

Diner de Corps 2017

AddThis Social Bookmark Button

cmdtdinercorps

42 Painfbat Limburgse Jagers
Sectie S1
MPC 75A Postbus 33   
5688 ZG  Oirschot
040-2666170

 

Oirschot, 30 november 2016.

 

Geachte Regimentsgenoot,

 

Diner de Corps officieren 2016

AddThis Social Bookmark Button

dinderdecorps2016

Op vrijdag 29 januari vond het jaarlijkse Diner de Corps plaats van de officieren der Limburgse Jagers voor de 63e keer. Voor de gelegenheid waren
 

Phaff dag 2015

AddThis Social Bookmark Button

Phaff

Beste Limburgse Jagers, elk jaar organiseert de Stichting Regiment Limburgse Jagers, in samenwerking met de Commandant van het Regiment Limburgse Jagers, de Phaff-dag. Een hommage aan de
 

Reünie TLV peloton

AddThis Social Bookmark Button

tlvpeloton

tlvpeloton-1
55, 56 en 57 jaar geleden opgekomen, Reünie TLV peloton uit Ermelo, lichtingen 58-59-60. Jaarlijkse reünie, deze keer op de Generaal Spoorkazerne, met de luitenant Grootjans.

 

 

 

 

 

 

 

Bezoek Limburgse Jagers aan NMM

AddThis Social Bookmark Button

nationaal militair museum

 

Op 25 April 2015 staat een bezoek van Limburgse Jagers aan het Nationaal Militair museum gepland. Het doel van het bezoek is niet alleen om het museum te bezichtigen maar tevens om elkaar weer eens informeel te treffen.


De dag kent geen vooraf bepaald programma, een ieder kan zijn eigen gang gaan. Het museum opent zijn deuren om 10:00 uur, website teamleden Kpl1 bd Chris van Straaten en Kpl bd Arie van Dijke zullen herkenbaar aan de rode polo met regimentslogo en groene regiments cap aanwezig zijn. Tussen 10:00 en 10:30 zullen zij zich ophouden in de buurt van de ingang van het museum.

 

Om elkaar makkelijker te herkennen zouden we willen vragen om deze dag de baret met LJ embleem of cap met LJ embleem te dragen. Voor diegene die niet meer in het bezit van baret of cap zijn bestaat de mogelijkheid om een cap ter plaatse aan te schaffen tegen de gereduceerde prijs van 5 euro. (stuur een mail naar arie@limburgsejagers.nl indien u een cap wilt reserveren)

 

Op onze facebook pagina hebben we een evenement aangemaakt waar u kunt aangeven of u die dag aanwezig zult zijn, u kunt zo ook eenvoudig zien wie van uw vrienden ook naar het evenement gaan. De pagina van het evenement is te bezoeken via volgende link: https://www.facebook.com/events/585512688246667/

 

De toegang tot het museum is gratis voor houders van een defensie pas, veteranenkaart of museum jaarkaart, op vertoon van de pas wordt een toegangsbewijs verstrekt aan de kassa van het museum. Overige volwassenen betalen € 9,75 entree. Betalende bezoekers kunnen desgewenst vooraf een e-ticket kopen via de website van het NMM http://www.nmm.nl/ men kan zo een eventuele wachttijd bij de kassa voorkomen.

 

Het museum is geopend van 10:00 t/m 17:00 uur.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar arie@limburgsejagers.nl

 

Meer informatie zullen we hier met u delen, hopelijk tot ziens op 25 april 2015!

 

Arie van Dijke, team website

 

8e Diner de Corps Onderofficieren Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

RLJ-regcmdt-logo

Collegae,

Een traditie wordt voortgezet, voor de achtste maal organiseren we het Diner de Corps Onderofficieren Limburgse Jagers, op donderdag 26 februari 2015. Onderofficieren van het Regiment Limburgse Jagers die momenteel niet werkzaam zijn bij 42 BLJ kunnen hieraan ook deelnemen. Een en ander zal plaatsvinden op een buitenlocatie.

 

 

17.30 uur Ontvangst in partycentrum “`t Putje” in Oss
18.00 uur Aanvang diner
22.30 uur Einde diner aansluitend borrel en gezellig samenzijn
23.30 uur Einde

 

Tenue: DT Batons
Burgers Tenue de Ville

 

Verzoek is om z.s.m. maar in ieder geval vóór 28 januari 2015 telefonisch of via de mail opgave te doen bij Smi vd Berg Sie S1 42 BLJ (+31 40 2666171 of *06-549 66171). De kosten voor deelname zijn €20,= per persoon, ter plekke te voldoen.  Indien u na afloop wenst te slapen dient u zelf slaapplaats moeten regelen via het FAB Oirschot.

 

Aooi P.L.C. Paijens

Regiments Adjudant Limburgse Jagers

 

5e reunie Demonstratie compagnie

AddThis Social Bookmark Button

demcie2014-01

Donderdag 10 april was het weer zover, Demcianen, dwz oud leden van de Demonstratiecompgnie, die van 1951-1970 deel uit maakte van het Regiment Limburgse Jagers, kwamen na twee jaar weer bijeen. Na het rondje Veluwe, de legerplaatsen Ermelo, Harskamp, Schaarsbergen en ’t Harde, was ditmaal de Ruijter van Steveninckkazerne in Oirschot de locatie.

Voor Brabanders en Limburgers, wat dichter bij om aan te reizen. Toch kwamen ze van ver uit het hoge noorden, Sexbierum en Stadskanaal, Alkmaar, maar ook Kerkrade, Enschede, Winterswijk  enz. Kortom van uit het hele land kwamen 30 oud-leden met dames bijeen om eerst met elkaar een stukje Limburgse Vlaai !! te eten,  daarna te luisteren naar de interessante briefing over 42 BLJ door luitenant Osterop.

 

 
Meer artikelen...

Meest gelezen