Home SRLJ Nieuws Phaffdag 2018 (2019)

Phaffdag 2018 (2019)

AddThis Social Bookmark Button

phaff2018-4

Op 21 maart 2019 vierden wij onze jaarlijkse Phaff-dag. Deze Phaffdag was de dag die helaas in 2018 geen doorgang kon vinden. Deze dag is een hommage aan de oprichter van ons Stamregiment, kolonel Phaff, die zijn regiment op 23 november 1813 formeerde. Tijdens deze dag werden ook de gevallenen niet vergeten en vond er een herdenking plaats bij het monument.  In november zal de Phaffdag 2019 worden gehouden.

 

 

phaff2018-2

Dit jaar stond de dag in het thema van de Boxer. Na ontvangst van de veteranen en de ambtenaren van de provincie Limburg en de gemeentes Echt-Susteren en Kerkrade, werd er een presentatie gegeven in de filmzaal over de Limburgse Jagers. Onderwerpen als wie de Limburgse Jagers zijn en wat zij doen met welk materiaal kwamen aan bod.


Vervolgens werd er bij het monument een herdenking gehouden voor alle gesneuvelde onder het regiment.

 

Bijzonder aan deze herdenking was het verhaal van Stan Donkers. Zijn vader kwam in 2007 om bij een ongeval in Afghanistan. De moeder van Stan was op dat moment zwanger van hem. Hij heeft zijn vader dus nooit gekend. Tijdens een recent bezoek van de commandant van de Limburgse Jagers, luitenant-kolonel Ralf Goossens aan de familie Donkers, werd een grote wens van Stan in vervulling gebracht. Samen bekeken zij filmpjes en foto’s van zijn vader, die de commandant nog had bewaard. Een mooi moment voor beiden.

 

phaff2018-1

Daarna konden de bezoekers twee Boxers aanschouwen, waarvan een wel heel dichtbij. De bezoekers die dat wilden konden namelijk achterin plaatsnemen en een kort rondje meerijden.

 

 

 

 


phaff2018-3

Vlak voor de borrel was iedereen nog getuigen van een speciale ceremonie. Tweede Luitenant Kevin van de Alfa Compagnie werd namelijk gepromoveerd tot Eerste Luitenant. Voor hem proficiat!


Oud Regimentscommandant Bleyerveld vatte de dag goed samen met zijn opmerking: 'Ik vond het heerlijk'.

 

Voor elkaar, altijd!

Meest gelezen