Home 42 BLJ D cie

PostHeaderIcon D cie

AddThis Social Bookmark Button

PostHeaderIcon Panters weer terug

AddThis Social Bookmark Button

wisseling

De Panters zijn weer terug in Nederland en genieten nu van een welverdiend verlof. Via deze weg wensen we de Eagles succes in Afghanistan.

 

PostHeaderIcon Nederlandse militairen helpen bij Afghaanse verkiezingen

AddThis Social Bookmark Button

resolute dcie 1

De 150 Nederlandse militairen in het Noord-Afghaanse Mazar-e Sharif hebben de adviseurs voor de Afghaanse leger- en politieleiding extra bijgestaan tijdens de verkiezingen. Afgelopen weekeinde mochten de Afghanen voor het eerst in 8 jaar naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Verschillende groeperingen onder wie de Taliban hadden aangekondigd de verkiezingen te boycotten.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon D cie Zwarte Panter op bezoek bij oud Zwarte Panter

AddThis Social Bookmark Button

panter1

Op 18 februari 2017 heeft de D cie Zwarte Panter de eer en het genoegen gehad om op bezoek te mogen komen bij een oud Zwarte Panter. De heer Jaap Bracht wachtte ons thuis op, gehuld in veteraanuniform. Zijn baret was keurig geplaatst en de Zwarte Pantermars speelde op de achtergrond. Wij hebben er van genoten te zien dat de heer Bracht opleefde tijdens het vertellen van zijn verhalen. Het eind van de jaren ’40 kwam voorbij alsof het gisteren was.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Delta cie in Bergen-Hohne

AddThis Social Bookmark Button

mediumbrigade2

De Delta compagnie van de Limburgse Jagers was samen met de Belgische zuster brigade in Bergen-Hohne, Duitsland. Zij waren hier om te oefenenen met het schieten met het persoonlijk wapen en het boordwapen. Lees meer in het artikel op mil.be.

 

 

 

 

mediumbrigade1

 

PostHeaderIcon Bataljonsstaf 42 BLJ wordt ‘Bokkenrijders’

AddThis Social Bookmark Button

bokkenrijders

Zoals iedere compagnie van 42 BLJ zijn eigen naam en logo heeft, heeft de bataljonsstaf sinds september 2016 ook weer een eigen naam en logo, namelijk ‘de Bokkenrijders’. Door in het verleden van het bataljon te graven werden de oude

Lees meer...

 
Meer artikelen...
Meest gelezen