Home 42 BLJ C cie

PostHeaderIcon C cie

PostHeaderIcon Ceremonie in Afghanistan

AddThis Social Bookmark Button

ceremonie 15jaar officier

Ook in Afghanistan gaan de ceremonies gewoon door. Zo mochten we de Compagnies commandant van de charlie cie feliciteren met het verkrijgen van het officierskruis, omdat hij 15 jaar officier is.

 

 

 

 

angel month afghanistan

Er werd ook een Eagle van het Delta peloton beloond als "Guardian Angel of the month". Een beloning die maandelijks terugkomt voor alle Nations binnen de Force Protection Compagnieen.

De charlie cie draait op dit moment de Resolute Support Missie in Afghanistan. De taak daarin is voornamelijk gericht op het uitvoeren van persoonsbeveiliging en het leveren van Force Protection, gedurende de verplaatsingen.

 

PostHeaderIcon Verzonken Licht

AddThis Social Bookmark Button

lucjanzen

Een bijzonder en belangrijk boek nog mooier helpen maken, is wat me als schrijver en uitgever de afgelopen weken intensief heeft beziggehouden. Op 24 augustus verschijnt tijdens een bijzondere presentatie het boek: VERZONKEN LICHT.
Een indringend en confronterend verhaal over korporaal der eerste klasse Luc Janzen (25) van de C Compagnie van 42 Bataljon Limburgse Jagers. Op 22 mei 2010 sneuvelde hij in Uruzgan.
Zijn moeder tekent in het boek op wie hij was, waarom hij er bewust voor koos nog een keer op uitzending te gaan naar Afghanistan. Een verhaal over het verdriet van ouders die hun enigst kind nooit meer zagen thuiskomen dat anderzijds ook de schoonheid laat zien van de enorme verbondenheid en kameraadschap van militairen onderling. Een boek dat in meerdere opzichten een monument is dat tot nadenken aanzet en Luc in de harten van velen laat voortleven.

 

Laurens van Aggelen

 

PostHeaderIcon Charlie Eagles in Schotland

AddThis Social Bookmark Button

schotland-6

De Charlie Eagles zijn deze keer het grote water over gegaan en hebben in regenachtig Schotland geoefend. Water stroompjes en veel groen, ook daar voelt BLJ zich thuis, in

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Eagles in Bergen-Hohne

AddThis Social Bookmark Button

sniper

De Eagles van de Charlie-Cie hebben een lange oefening van ongeveer drie uur gedaan op baan 11 van Bergen-Hohne. In deze oefening moesten ze door verschillende soorten terrein zoals open veld, bos en een moeras. Tijdens de oefening zijn o.a. de Colts, de Minimi's, rookgranaten en een MAG gebruikt.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Tradities Charlie "Eagle" cie

AddThis Social Bookmark Button

eagle

Iedere eenheid heeft zo zijn eigen tradities, oude uit het stof gehaalde of nieuwe tradities, maar binnen onze Eagle cie worden nieuwe "Eagles" eerst onderworpen aan een zelfs

Lees meer...

 
Meer artikelen...
Meest gelezen