Home 42 BLJ Algemeen Beediging in Venlo

PostHeaderIcon Beediging in Venlo

AddThis Social Bookmark Button

beediging2015

Op de markt bij het stadhuis van Venlo vindt op woensdag 25 mei de traditionele openbare beëdiging van nieuwe militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot plaats. Bij deze openbare beëdiging leggen de Limburgse Jagers de eed of belofte af op hun regimentsvaandel.

 

Voor aanvang van de ceremonie marcheert het bataljon door de binnenstad van Venlo. Vervolgens stellen ze zich op de markt bij het stadhuis op voor de ceremoniële plechtigheid.

 

De ceremonie begint om 14:00 uur en zal een uur duren. De nieuw aangestelde Limburgse Jagers worden beëdigd door de commandant van het bataljon, luitenant-kolonel Ramon Jansen.

De burgemeester van Venlo, de heer Antoin Scholten, is als gastheer bij de ceremonie aanwezig. Het Regiment Limburgse Jagers heeft een nauwe band met de Gemeente Venlo. Venlo was voor een lange tijd garnizoensstad, een stad met militair belang, voor het regiment. In de meidagen van 1940 werd er bij Venlo flink verzet geboden door Nederlandse troepen tegen de Duitsers.